sobota 17. února 2018

Výzva všem stále ještě bezdětným!

Na nic nečekejte a pořiďte si modelínu! Fakt! Nezbláznila jsem se! Myslím to vážně! Nebo dřevěné kostky! Nebo pastelky a k tomu nějaký krásný blok! Nebojte, když tak se to bude časem určitě hodit. Momentálně ale myslím, abyste si to pořídili jen a jen pro sebe! Dokud to jde!

Protože když si budete chtít postavit třeba takový úžasně vysoký a rozlehlý hrad (Ze všech kostek v krabici? Tomu říkám výzva!), který nedej bože ještě barevně nějak ladí, jako např. dole jen modré "cihličky", střechy pouze červené a taky každá věž stejně vysoká, a budete mít vedle sebe malé nezbedné dítko, stihnete na sebe postavit s velkou dávkou štěstí akorát tak tři kostky, které vám zrovna přišly pod ruku! Pak dítko udělá nemilosrdně bác a vaše stavařské ambice skončí v nenávratnu, rozházené po celém bytě! A vám zbudou jen oči pro pláč a ruce pro koště, kterým se zoufale snažíte vyšťourat tu kostičku, která zapadla až úplně dozádu pod postel, a vaše dítko jí zrovna strašně moc potřebuje a dává to náležitě hlasitě najevo. (Ehm, hrad na ilustrační fotce se mi povedlo postavit v tom šťastném okamžiku, kdy Baru usnula a já zrovna ne!) 😁

Nebo když si budete chtít namalovat něco pěkného, třeba mandalu přes celý papír, pěkně dokulata, s pravidelnými tvary a jen těmi k sobě ladícími pastelkami, skončíte akorát u prvního kolečka a dítko začne křičet "čuníčkooo" nebo "kytiiiii" a vaše plánovaná mandala skončí opět paprsky nebo okvětními lístky. Samozřejmě, po zásluze vezme do ruky pastelku taky a ještě vám váš obrázek doladí nesourodou čáranicí přes vše, co mu přijde pod ruku (ano, i přes stůl, podlahu nebo na čem to vlastně malujete).
A co teprve, jak skončí ten krásný blok, co jste si vysnili, že si na každý papír namalujete jen jeden obrázek, připíšete si k němu datum a blok si pak pěkně schováte na památku, co hezkého jste namalovali! Kdeže! Z bloku zbude, jak tomu říkala paní učitelka na základní škole, takový potrhaný salát, který se vaše ratolest klidně bude snažit i konzumovat!

Nevěřte těm řečem, že na tvoření bude na mateřské času dost! Není to pravda! A i když čas je, tak pokud to "zvíře" nespí, tak se vám jen tak něco nepovede! Takže tímto zvolávám:

Milujte se a tvořte! (Množit se můžete hned potom! 😀)


Protože tvoření je tak výborný relax! Teď vám to tak třeba nepřijde. Jistě, láhev červeného skvěle zabírá, ale to se přece s tvořením nevylučuje! Naopak! Představte si, že si dáváte druhou dvojku vína, ruce se boří do modelíny, můžete třeba myslet na to, jak vás dnes v práci naštvala šéfová...trochu jí pěkně pomačkáte a stres je tatam...to teprve uvidíte ty pocity zadostiučinění, když se vám u toho ještě povede vymodelovat nějaké dokonale krásné zvířátko, aniž by se vám barvy modelíny smíchaly do jedné hnědé koule! 

A bacha, doporučuji vám užívat si dosyta i jiných radostí! Třeba vaší oblíbené hudby (klidně u toho tvoření nebo vína)! Páč hrozí, že až se dítko naučí dožadovat svého (A to jde tedy pěkně rychle! Ani se nenadějete a z malého růžového miminka je vřeštící batole, co dokáže vylézt na židli a zapnout si samo počítač.), tak skončíte třeba jako já tak, že musíte v lepším případě pořád dokola pouštět Laktační psychózu (ještěže se mi ten song snad nikdy neohraje), v tom horším případě Čiperky! A když to přeci jen zkusíte a šoupnete tam na chvíli třeba Richarda Bonu, uslyšíte jen hlasité "Neciiiiiii!"

AMEN. 😎

PS: To opravdu na YouTube neexistuje ta funkce, že necháte hrát dokola pořád jedno video? Nebo to jen nemůžu najít? Takhle musím vždycky po skončení písničky dávat "zpět" a z toho už mi trochu hrabe! 😱 Děkuji předem za radu! 

Žádné komentáře:

Okomentovat